Fair Furniture: betaalbaar design, ‘the fair way’

Toen ik in 2013 Fair Furniture oprichtte, was duurzaamheid één van de key elementen. Mijn uitgangspunt bij het samenstellen van onze collectie is dan ook het creëren van betaalbaar design van zo natuurlijk mogelijk materiaal, aangevuld met gerecyclede en recyclebare materialen. Omdat ik het belangrijk vind dat we een duurzaam alternatief kunnen bieden binnen de huidige wegwerpcultuur, stellen we alle designs dusdanig samen dat ze, ook als ze buiten gebruikt worden, minimaal 10 jaar lang mooi blijven.

De focus binnen mijn bedrijf wordt steeds meer gelegd op het gebruik van duurzame technieken, óók voor iconen zoals de Acapulco stoel. Onze klassiek zwarte uitvoering van het iconische design wordt gemaakt in Mexico, in het district Iztapalapa in het oosten van Mexico-Stad, en is gemaakt van bijna volledig gerecycled pvc en staal. Alle restanten tijdens de productie worden hergebruikt in nieuwe stoelen. Het pvc is UV-bestendig, bevat anti-oxidanten en is vrij van ftalaten en zware metalen. Daardoor is de stoel recyclebaar en duurzaam, voor jarenlang gebruik in de buitenlucht.

Net als onze andere stoelen is de zitting van deze Acapulco stoel met de hand geweven van flexibele pvc koorden met ‘geheugen’: de zitting vormt zich naar je lichaam en keert na gebruik terug naar zijn oorspronkelijke vorm.

Mocht je op zoek zijn naar een nóg duurzamere variant van de Acapulco stoel? Kijk dan eens op de website naar de Hennep Acapulco stoel.

Fijne dag!

Joris van Balkom
Founder Fair Furniture

Bekijk de zwarte Acapulco stoel.

Ben je stylist en ben je geïnteresseerd in onze meubels? Neem dan contact met ons.