Nieuwe look, onze visie

Fair Furniture is…

Bewust.
Wij geloven in “koop beter, koop minder”.
Het is onze merkethos om meubels en decor te creëren en samen te stellen die een minimale impact op het milieu hebben, en om een waardering en bewustzijn van onze omgeving, de prachtige Moeder Aarde, aan te moedigen.
Al onze stukken zijn ethisch geproduceerd van natuurlijke materialen die milieuvriendelijk of duurzaam zijn, of gemaakt van gerecyclede materialen.

Uniek.
In de snelle consumptiemaatschappij van vandaag, waarderen we hoogwaardige artikelen die zorgvuldig met de hand zijn gemaakt. De meeste van onze artikelen worden met de hand gemaakt door ambachtslieden in lokale werkplaatsen. Dit garandeert niet alleen de kwaliteit, maar zorgt er ook voor dat elk stuk uniek is, en ondersteunt bovendien lokale gemeenschappen.

Schoonheid.
Schoonheid is, inderdaad, in het oog van de toeschouwer! En we houden echt van stukken die de gemeenschappen weerspiegelen waarin ze werden gemaakt. Maar voor ons is schoonheid meer dan alleen de huid. Voor ons betekent het dat je een dieper begrip hebt van de voorwerpen die je kiest om je ruimte mee in te richten. Weten dat er minimale schade aan het milieu is toegebracht en dat ze ethisch zijn geproduceerd, is belangrijk voor ons als het gaat om het brengen van vreugde in onze persoonlijke ruimtes.

Van de iconische Acapulco-stoel, geweven van hennep, tule en gerecycled materiaal uit Mexico, bamboe barkrukken gemaakt op Bali en duurzaam geproduceerde kurken krukken uit Spanje, hopen we dat deze stukken nieuwsgierigheid, begrip, respect en waardering voor verschillende culturen over de hele wereld stimuleren… terwijl we ook rekening houden met en zorg dragen voor onze planeet Aarde.