Het hennep van Fair Furniture

Duurzaam hennep

Omdat duurzaamheid een key element was bij de lancering van Fair Furniture, ligt onze focus steeds meer op het gebruik van natuurlijke materialen. Hennep speelt hier in een centrale rol: het is sterk maar toch zacht, het heeft een stoere uitstraling en het is duurzaam. Ik gebruik het dus graag! Bij de teelt van onze industriële hennep wordt nauwelijks water verbruikt en er worden geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen ingezet.

Alle meubels van hennep worden gemaakt door ons team van Mexicaanse ambachtslieden dat al sinds 2012 bij Fair Furniture betrokken is. De ontwikkeling van onze meubels is echt een co-creatie, waarbij ik intensief met de lokale teams samenwerk en volledig kan vertrouwen op hun kennis en ervaring. Het geslagen touw van de hennepvezel is uitermate geschikt om te weven, maar het is een uitdaging om de koorden netjes en strak te krijgen. De expertise van het lokale team is op zo’n moment onmisbaar. Door het touw eerst goed te laten drogen voordat de stoel geweven wordt, zijn onze ambachtslieden tot het perfect resultaat gekomen, waarmee ze onze volledig handgemaakte meubels kunnen creëren.

Nieuwe meubels van hennep

Een aantal bekende designs was reeds in onze hennep collectie te vinden, en daar komen nu twee nieuwe meubels bij. Het bekende Acapulco design werd uitgevoerd in een schommelstoel variant van hennep, en we creëerden een compleet nieuw design in samenwerking met ontwerpster Nuria Pérez: de Hennep Totem Lamp. Een compacte lamp die elke ruimte prachtig verlicht.

Met deze 2 nieuwe items maken we onze duurzame hennep collectie compleet!

Saludos!
Joris